|  Pre6  |  bestuur van buiten  | voor de VvE  
'waar het om mensen gaat'

Dit is wat ik met Pre6 uw Verenigingen van Eigenaars bied

De grooteigenaren

De Vereniging van Eigenaars staat in mijn werkwijze centraal. Naast VvE’s met louter eigenaren in privé zijn er ook verenigingen waarbij ook andere partijen zijn betrokken. Elk met hun eigen belang en afweging.

Vastgoedbeleggers, woningcorporaties en Retail bedrijven hebben veelal een wat andere kijk op Verenigingen van Eigenaars. Als zakelijk ingestelde organisaties behandelen zij beheervraagstukken soms vanuit een ander perspectief dan de private eigenaar. Bovendien beschikken in besluitvormende vergaderingen de zakelijke partners vaak over relatief veel uit te brengen stemmen. Dit soms tot frustratie van eigenaren in privé. Gemengd bezit (privé gebruik en commerciële verhuur) maakt het besturen er vaak niet eenvoudiger op. Met Pre6 help ik om het bestuur ‘transparant’ te maken en verhoudingen te optimaliseren.

Uit eigen ervaring en gestaafd door extern onderzoek, ken ik de toename van bestuursproblemen bij gemengde complexen. Weet u dat maar liefst 7 op de 10 appartementen in Nederland (72 procent) zich bevinden in een gemengd complex? Dit plaatst de discussie over de ‘relatie’ tussen het appartementsrecht en huurrecht, de rol van een grooteigenaar (verhuurder) en de relatie tussen huurder, appartementseigenaar en de VvE in een nieuw perspectief. Zeker nu ook de huurder in toenemende mate betrokken wordt bij VvE vergaderingen.

Dat vraagt een professionele aanpak van zowel de extern beheerder als het bestuur. Een sterk en daadkrachtig neutraal bestuur en een uitmuntende vergadervoorzitter zijn daarbij noodzaak. Als ervaren strategisch voorzitter weet ik tactvol en met respect om te gaan met uiteenlopende waarden en normen in een vergadering. Die expertise én mijn kennis van VvE’s stel ik met Pre6 ter beschikking. Mijn ervaringen en visie zullen ertoe leiden, dat de VvE vanuit een open bestuursmodel en heldere communicatie haar doelstellingen zal realiseren.  Interesse? Klik op de link naast de foto of ga direct naar het contactformulier elders op de website. U wordt dan door mij gebeld of gemaild voor een eerste inventarisatie van uw wensen.